zaterdag 26 november 2011

Verder met de vaste buiskap

Na veel schuren en plamuren is de kap schilderklaar.
Ik heb lang getwijfeld over een 2-comp DD-lak, maar uiteindelijk toch gekozen voor een 1-comp systeem. Een DD-lak werkt perfect, maar je moet voldoende temperatuur en ventilatie hebben voor een goed resultaat, daarbij is het lastig relatief kleine hoeveelheden goed af te meten en gooi je dus veel verf weg bij zo'n relatief klein oppervlak. Het is intussen herfst, dus buiten schilderen is te koud en binnen in huis werken met DD-lak is vanwege de stank niet te doen.
Ik heb nu gekozen voor Epifanes Mono-Urethane; een erg goed werkende 1-component verf die uiteindelijk na voldoende doorharding behoorlijk krasvast blijft. Omdat verse epoxy-lagen nog wel eens hechtingsproblemen geven heb ik eerst goed geschuurd, dan een laag Epifanes Multi-Marine Primer gebruikt, vervolgens weer geschuurd en nu zit de eerste laag Mono-Urethane erop, Bordeaux-rood in dezelfde kleur als de romp van de Old Vic.

NB ik schilder i.v.m. temperatuur en stof overigens wel binnen, zodat de lak goed kan doorharden tussendoor. Er zijn zeker nog 2 lagen nodig en mijn ervaring is dat je beter wat langer kunt wachten tussen de lagen ( en dan wel licht moet opschuren ) omdat dan de uiteindelijke totale verflaag wat sneller hard wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten