zaterdag 10 december 2011

De buiskap is klaar!

De nieuwe vaste buiskap voor de Old Vic is klaar. Buitenkant geverfd met 3 lagen Epifanes Mono-Urethane en binnen met 3 lagen creme-witte hooglans acryl verf. De ramen zijn van 6mm acryl ( gegoten kwaliteit ) geplakt met dubbelzijdig plakband en daarna afgeschroefd met RVS parkers.
Ook heb ik gelijk twee teak handgrepen gemonteerd en een teak lijst waarop de giek kan rusten tijdens op en aftuigen.

Deze winter blijft de kap nog even in de schuur omdat de boot op de wal staat, klem tussen de andere boten en de kap nu dus niet makkelijk is te plaatsen. Na tewaterlating is hij makkelijk met een paar bouten en schroeven  te monteren tegen een rubber rand ( gemaakt van tocht-isolatie band ) en eventueel weer te demonteren.

Ik ben blij met het resultaat; de kap is licht ( je pakt hem zo op ), sterk ( je kunt erop zitten en staan ) , het uitzicht is door de ruime heldere acryl ruiten uitstekend en het is zeer functioneel ( extra handgrepen en gieksteun ). Of je het mooi vind is een kwestie van smaak ( zonder is en blijft mooier ) , maar ik vind het zeker niet lelijker als een normale stoffen kap.

2 opmerkingen:

 1. Via Zeilers Forum op je site gekomen. Geweldige stimulans om dit ook te doen,daarnaast goed uitgelegd hoe. Ruim 20 jaar niet meer gezeild en ook klein Kiss princiepe scheepje gekocht, het is dat met de aankoop van mijn kleine Breewijd 29 mijn buiskap zo goed als nieuw is anders was ik er gelijk aan begonnen maar eerst dan maar de echt noodzakelijke dingen vernieuwen/verbeteren.
  Succes en met veel plezier je site gelezen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Ralph,

  ook ik ben via zeilers forum op je site gekomen.
  Ik heb een 31 ft Clipper uit 72 langskiel het is een Nantucket clipper.
  na het lezen over hoe je de buiskap hebt gemaakt denk ik dat dit de juiste manier is om er een te bouwen op onze Luna.
  alvast bedankt voor je beschrijving en veel plezier .

  Groetjes, Harry

  BeantwoordenVerwijderen