zaterdag 30 september 2017

Na 3 jaar weer eens een update.

Na enige jaren en af en toe varen, wordt het weer eens tijd voor een update:
De Old Vic wordt steeds ouder en de kajuit was intussen erg dof geworden. Laatste DD-lak schilderbeurt was rond 2000 (?) en de schuifluik kap is intussen met epoxy vastgelijmd ivm lekkage. Na schuren, demonteren van de vaste buiskap en dichten van diverse oude montage gaatjes met kwast en roller een laag DD-lak opgebracht.


Een laag lijkt voldoende en het ziet er weer stukken frisser uit.


Intussen was ook het plan opgevat de vaste buiskap wat in te korten. De kap had een forse overstek over de voorkant van de kuip, waardoor je mooi droog zat bij slecht weer.....maar de instap van de kajuit werd er wel een beetje door gehinderd net als de sta-ruimte voorin de kuip. Daarnaast was de kap nogal verweerd en zaten er na ruim 8 jaar een paar slechte plekken in. Vooral bevestigings schroeven van de handgrepen waren wat ingewaterd en de aansluiting op de kajuit voorzijde aan sb.

Dus een tijd geleden de zaag er in en aan bovenzijden 40cm ingekort. Na drogen, rot eruit halen en weer opvullen is er weer een ronde achterkant aangeplakt mbv pijp-isolatie en 3 lagen glasverzelband. Het eerste plamuurwerk zit er op en nu was het tijd voor een pas-sessie.




Nog wat aanpassingen aan de aansluitingen gedaan en dan kan ie weer naar huis voor verdere afwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten