woensdag 6 juni 2012

Een antenne-mastje geplaatst

Mede door de windvaan stuurinrichting was de oude bevestiging van AIS antenne en LED ankerlicht niet meer bruikbaar. Deze bestond uit een RVS buis van ruim 2 meter die was bevestigd met slangklemmen aan de hekstoel. Met de nieuwe windvaan zit deze buis in de weg van de vaan.  De totale hoogte van de AIS antenne kwam daarmee rond de 3 meter boven water.

In de nieuwe situatie maak ik gebruik van een oude surfmast. Deze is ingekort tot 3.30 ( is normaal gesproken rond de 4.50 lang ) en daarmee komt de totale hoogte boven de 4 meter boven water.


bovenstaande het "bouwpakket" , 330cm surfmast, alu steuntje met AIS antenne en LED ankerlichtje en afsluitdop rond bekabeling. Onderstaand de surfmastvoet die met een M10 bout door het dek zal worden gemonteerd. Tevens heb ik kabeldoorvoeren geboord in deze voet.De mast steekt door een nieuwe houten klos gemonteerd op het achterbankje in de preekstoel. Deze klos staat nu in een laagje lijnolie, maar zal tzt vergrijzen en dezelfde kleur krijgen als het bankje.


Mooi of niet?........is een kwestie van smaak.
Het is wel een sterke lichtgewicht oplossing om mijn AIS antenne en ankerlamp mooi hoog te monteren en er is nog een uitbreidings mogelijkheid voor een eventuele windmeter.Geen opmerkingen:

Een reactie posten