zaterdag 5 april 2014

April 2014



De eerste klusjes zijn weer gedaan. De buiskap was na 5 jaar weer&wind aan een verfbeurt toe. De Epifanes Mono-urethane zat nog goed vast, maar was intussen erg dof. Dus kap gedemonteerd, thuis geschuurd, afgeplakt en weer voorzien van een (stevige) laag (zelfde verf, zelfde kleur)
NB ik heb nog getwijfeld over 2-comp, maar dan was er vrijwel zeker een tussenprimer nodig en dat gaf meer werk en kosten. Nu is het weer netjes en over 3-4 jaar zien we wel weer.

Het teakdek was afgelopen najaar en winter erg groen geworden en ook een grondige beurt met schuurspons en zeep liet nog diep ingetrokken algsporen na. Ik heb dus maar eens een kan "terras reiniger" geprobeerd en die er op leeg gesproeid, na een periode van droog weer. Dat lijkt erg goed te werken ! Ik zie geen aantasting van het hout en alle groene sporen en hoekjes zijn weg.
NB: het is dus geen "ontgrijzer" of teakclaener; het hout blijft gewoon mooi grijs.

Verder zijn de giek, het dekluik en de zetluikjes weer thuis gelakt. De kuiprand is daar nu hard aan toe en de (sier) paneeltjes naast de mastkoker zijn gedemonteerd en moeten worden vervangen (goedkoop multiplex met epoxy in de blanke lak is dus ook na twee jaar rot ) .
Ook een weekje wal (na twee jaar water) staat op de planning........kortom weer (meer dan) genoeg te doen.


Aan de vernieuwde stijgers .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten