dinsdag 24 mei 2011

Winterklussen

Een lange tijd geen uploads, maar dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd aan de Old Vic.
Deze winter enorm veel klusjes aan de elektra. De oude navigatiehoek was voorzien van een oude SSB, een defecte vaste marifoon en beperkt schakelpaneel. Ik heb de gehele bedrading losgemaakt, gecontroleerd en opnieuw opgebouwd inclusief schema. Altijd handig als je weet waar alles zit als er solo op zee iets essentieels uitvalt! Er is nu een nieuw frontje boven de kaarttafel met daarachter alle bedrading, extra 12V pluggen voor handheld apparatuur en extra schakelpaneel onder het brugdek boven de motor. Ik heb nu extra gezekerde schakelaars voor de stuurautomaat en alle 12V pluggen en een extra startschakelaar voor de motor binnen (handig als je bv de kleplichters wilt gebruiken ) .

 Hierboven de ervoor en erna foto's.
Ook is de mast platgeweest, nagekeken en voorzien van een nieuwe LED driekleur, LED bulb in het stoomlicht, nieuwe marifoonantenne en Windex.


Voor het platleggen heb ik een tijdelijke houten scharnierende strijkbok gemaakt, die kan worden vastgezet met een bout aan de wantputtings op dek. Met een 4schijfs takel is zodoende de 10.20 m aluminium mast in de haven goed zelf te strijken en zetten. De houten bok kan worden gedemonteerd en ligt nu weer in de schuur voor een eventuele volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten