woensdag 12 oktober 2011

Verder bouwen aan de vaste buiskap

Intussen is ook de binnenzijde van de kap bekleed met glasmat en epoxy en blijft alles vormvast zonder bouwmal.  Tijd voor een tweede keer passen op de boot.


De aansluiting heb ik nog wat bijgewerkt, maar nu past alles netjes. De kap zal worden vastgezet met twee keer twee RVS M8 slotbouten aan beide zijkanten door de kajuitwand en met vier RVS schroeven aan de voorzijde van de waterkering. Daardoor zit hij nagenoeg onwrikbaar vast, maar blijft ook vrij makkelijk demontabel voor bv onderhoud, maar ook om de mast incidenteel te kunnen strijken.
Later zal ik een rubber anti-tocht profiel plakken op de aansluitingen, zodat het geheel piep-vrij kan worden gemonteerd.
Intussen zijn de eerste schetsen van de ramen gemaakt op de kap. Een mooie belijning van deze ramen maakt straks erg veel verschil in het uiterlijk. De zichtbare tijdelijke ronde gaten heb ik erin gezaagd als handgrepen. De kap is daardoor een stuk makkelijke hanteerbaar.
De kap kan nu weer gedemonteerd worden en meegenomen naar huis voor verder afwerking.

Op de foto beneden zijn de ramen definitief uitgezaagd en nu kan er begonnen worden met afrondingen van de randen en verdere verstevigingen aan de constructie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten