zondag 5 juni 2011

van Hoorn naar Enkhuizen

Woensdag 1-6-2011 Rustig opgestaan op het stille plekje in de vroege ochtend, de Old Vic ligt er mooi bij

Het blijft een mooi stadje met veel verborgen plekjes. In een van de vele jachthavens lag een hoekje met mooie houten klassieke jachten.

Overal in Hoorn kom je karakteristieke plekjes tegen.
en tegenwoordig ook een erg modern theater aan het water. Dat ziet er erg goed uit vanaf het water, maar toen had ik geen tijd voor foto's. Deze foto's zijn vanaf de wal genomen.


In de middag weer op weg langs de kust naar Enkhuizen. Voorspelling W3-4 ( dus een relaxed tochtje met windje dwars langs de kust) maar bleek buiten op het water O 3 (dus pal tegen vanuit Hoorn). Dus grote genua erop en kruisend lang de kust naar de sluis voor Enkhuizen. De wind bleef echter vlagerig en tegen draaien en het schoot niet echt lekker op. Tegen het eind van de middag nam de wind toe tot een draaierige NE 4-5 en dat vaart niet echt lekker met grote genua en de beruchte klotsgolven op het IJsselmeer, dus het laatste stuk tegen de wind op de motor naar de sluis gevaren.
De sluis was op Woensdagavond nog niet erg druk ( het was begin Hemelvaart-weekend) en er is daar sinds een paar jaar een "naviduct" ( het auto-verkeer gaat daar via een tunnel onder de sluizen door ) dus de lange wachttijden voor de brug zijn gelukkig voorbij.

Na de sluis met een kluitje jachten op de motor langs Enkhuizen op weg naar mijn favoriete anker-plekje bij het Zuiderzee-museum.
In de verte de karakteristieke "Drommedaris" ( voor insiders de "Drom") , een oude verdedigings toren in Enkhuizen. Ervoor een grote driemaster en diverse zeilende charter-schepen. Enkhuizen ziet er nog steeds uit zoals vroeger in de zeiltijd.

In de avond voor anker, het was niet de lekkerste zeiltocht, maar wel weer een mooi plekje om eens terug te komen na al die jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten