maandag 7 mei 2012

Vertrek voor "De Grote Tocht" (van 2012)

Vrijdag nog diverse last-minute klusjes gedaan, waaronder het monteren van een nieuwe overloop.
De originele  ( mooi RVS met bronzen glijder en stoppers) werkte wel heel onhandig.
Zeker bij het kruisen op het Hollands Diep en Haringvliet moet je vaak overstag en dus steeds met de stoppers de overloop in de goede ( loefwaartse) positie zetten. Dus schoot vieren, slede en stopper naar loef trekken, schoot weer strak.
Vieren van de overloop in vlagen is er al helemaal niet bij.......ik ben recent nog op een bankje gelopen omdat de boot in een vlaag hard uit het roer liep en ik de schoot niet op tijd los kreeg.
Nu dus een Pfeiffer aluminium overloop met RVS lagers.....geen duur kogellager-systeem, dus toch nog een beetje "klassiek".


Verder is de boot weer volgestopt met spullen en voorraad. Ik ben nogal van "je weet maar nooit" en het is weer onwaarschijnlijk hoeveel tassen boodschappen, gereedschap, uitrusting en reservespul er aan boord zijn verdwenen. De boot ligt intussen 5 cm dieper als bij de tewaterlating, maar alles heeft zijn plek. Er zit toch wel erg veel bergruimte in zo'n ouderwets diepe 28 voeter.

klaar voor vertrek, met zelfs een hekanker stand-by!

Zaterdag is het 5-Mei en het weer deed er alles aan om niet te vertrekken; 9 gr en regen ! 
Gelukkig stond de wind wel gunstig en ik heb dus uiteindelijk rond de middag huis en haard verlaten en was om 14.00 onder zeil, terwijl net de laatste regen wegtrok. 

Halve wind richting Stellendam met volledige winterbepakking; lang warmteondergoed, spijkerbroek en dikste fleece, twee paar sokken, laarzen, Musto HPX zeilbroek en oude gevoerde zeiljas ( warmer als de Musto jas) fleece handschoenen en das! 
Om 1830 voor anker net voorbij Hellevoetsluis (te koud om nog een foto te nemen) en met de oliekachel aan is het snel warm binnen. Met Struik opwarm-maaltijd, oploskoffie, radio en een goed boek was het best gezellig binnen. Het gaat wel weer wennen, solo.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten